Vegan Shepherd's Pie

Veganiškas piemenų pyragas

Veganiško piemens pyrago receptą sukūrė Liubov Pavlova, socialiniuose tinkluose žinoma kaip @bohemianveg.

Kategorija: Maitinimas

Gaminimo laikas: 40 min

Parengimo laikas: 20 min

Veganiškas piemenų pyragas

lengva | 40 minvirimo laikas

Reikalingi ingredientai

  • 200 g „Dragon Superfoods“ tekstūruotų žirnių baltymų
  • 200 g žirnelių
  • 200 g kubeliais pjaustytų morkų
  • 1 smulkiai pjaustytas svogūnas
  • 300 g pomidorų tyrės
  • Žiupsnelis česnako milteliai
  • 400 ml veganiško kepimo grietinėlės
  • 1 pakuotė Bett'r bulvių košės mišinio
  • 650 ml riešutų pieno
  • 4 valg. š. aliejaus
  • 1 arb. š. druskos
  • Tarkuot veganiško sūrio

Jei ieškote maistingo patiekalo, kad padarytumėte įspūdį savo artimiesiems, šis veganiškas piemens pyragas yra puikus pasirinkimas! Dėl daugybės skonių, harmoningai derinamų, kad galėtumėte mėgautis maksimaliu malonumu, šis pyragas bet kurią vakarienę pavers nepamirštama patirtimi ir priblokš jūsų pojūčius! Ačiū Liubovui už receptą!

Svarbu, kaip pakeisti mėsą? Atsakymas yra tekstūruotas baltymas! Tai veganiška alternatyva mėsai, pagaminta iš žirnių baltymų, juodųjų pupelių baltymų ir žiupsnelio druskos. Jame nėra sojos, kvapiųjų medžiagų ar alergenų. Jo skonis yra neutralus ir gaminant lengvai sugeria patiekalo aromatus ir skonius. Dėl skirtingos augalinių baltymų tekstūros jis puikiai tinka įvairiems pikantiškiems patiekalams.

Ir jei pavargote gaišti laiką gamindami skanią bulvių košę, rinkitės greitai paruoštą gatavą Bett'r bulvių košės mišinį, kuris nepakenks skoniui ar kokybei. Dėl kruopščiai atrinktų prieskonių, kurie suteikia nenumaldomą aromatą ir nepakartojamai skanūs, piemens pyragas bus subtilus!

Pasiruošimas: 

1 veiksmas: pamirkykite žirnių baltymus vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktomis instrukcijomis.

2 veiksmas: Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir suberkite svogūną, baltymus, žirnelius ir morkas.

3 veiksmas: troškinkite apie 10–12 minučių, tada suberkite sumaišytą druską, česnako miltelius, pomidorų tyrę ir 200 ml kepimo grietinėlės. Troškinkite dar 5 minutes ant silpnos ugnies.

4 veiksmas: dubenyje sumaišykite bulvių košės mišinį su aliejumi, druska ir sojos pienu. Išmaišykite iki vientisos masės.

5 veiksmas: Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

6 veiksmas: perkelkite daržovių mišinį į gilų kepimo indą. Ant viršaus paskleiskite bulvių košę ir užpilkite likusiu kepimo kremu.

7 veiksmas: Sutarkuokite sūrį ant viršaus ir kepkite 30–40 minučių, kol taps auksinės rudos spalvos.

Ar jums patiko šis receptas? Tada jums tikrai patiks kiti mūsų tinklaraščio receptai. Dėkojame, kad gaminate kartu su Bett'r!